Kafija ir būtiska daudzu cilvēku ikdienas dzīves sastāvdaļa. Taču vasarā, kad termometra stabiņš sasniedz augstu temperatūru, cilvēkiem bieži vien nav vēlēšanās dzert karstu kafiju, lai sasildītu. Tāpēc ir kafijas aukstā versija – ledus kafija. Neviens nezina, kurš nāca klajā ar ideju, bet tas, iespējams, bija ģeniāls ;)
Ledus kafija būtībā ir Classic kafija, taču tā nav jāvāra. Galvenās sastāvdaļas ir ledus un kafija (espresso). Pārējais ir jūsu iztēles ziņā.
Šeit ir 5 receptes un idejas atsvaidzinošas kafijas pagatavošanai.
1. Classic ledus kafija
Jums būs nepieciešams : espresso vai doppio (dubultais espresso), 2 dcl piena, ledus
Procedūra : Pagatavojiet espresso un ļaujiet tam atdzist (ja vēlaties, varat pievienot cukuru). Pienu sakuļ ar šeikeri vai putotāju. Ielejiet ledu augstā glāzē, pievienojiet sagatavoto ledus kafiju un lēnām uzpildiet ar saputoto pienu. Sagatavoto ledus kafiju pārkaisa ar maltu kanēli, sasmalcinātiem riekstiem vai šokolādi.
2. DALGONA ledus kafija
Jums būs nepieciešams : 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas, 2 ēdamkarotes granulētā cukura, 2 ēdamkarotes verdoša ūdens, 250 ml piena, ledus.
Procedūra : Bļodā sajauc kafiju, cukuru un verdošu ūdeni. Saputojiet šīs sastāvdaļas ar putojamo slotiņu vai rokas mikseri līdz krēmīgai masai (apmēram 5 minūtes), jums vajadzētu iegūt gaiši brūnu krēmveida konsistenci. Vidējā glāzē liek ledus gabaliņus, pielej aukstu pienu un pārlej ar gatavām kafijas putām.
3. TONIC ledus kafija
Jums būs nepieciešams : espresso, toniks, ledus citrons
Procedūra : Piepildiet glāzi ar ledu un toniku. Pagatavo espresso un ar karoti lēnām pārlej to pāri glāzes malai, lai toniks nesajauktos ar kafiju. Sagatavotajam dzērienam var pievienot citronu.
4. Ledus kafija AR SALDĒJUMU
Jums būs nepieciešams : atdzesēts espresso, piens, saldējums, sīrups
Procedūra : Ielejiet izvēlēto kafiju, pienu un sīrupu šeikerī vai noslēdzamā glāzē un samaisiet. Pievienojiet ledus gabaliņus, sajaukto kafijas maisījumu un visbeidzot saldējuma karoti.
5. Ledus kafija kā KAFIJAS MUSELUMI
Jums būs nepieciešams : espresso, piens, sīrups
Procedūra : pagatavojiet kafiju un sasaldējiet to kā ledus kubiņus. Kad tas ir sasaldēts, sasmalciniet vai samaisiet kafijas ledu un ievietojiet to glāzē. Pārlej ar nedaudz auksta piena. Virsū pārlej sīrupu vai pārkaisa ar šokolādes skaidiņām vai drupinātiem riekstiem.
PADOMS: Classic ledus kafiju var kombinēt ar kļavu sīrupu, iebiezināto pienu vai karameli.
Bonuss: mājās gatavots karameļu sīrups – recepte:
Jums būs nepieciešams : 250 g granulēta cukura, 1 ēdamkarote citrona sulas, 130 ml ūdens (50 un 80 ml secīgi)
Procedūra : Katliņā sajauc cukuru, citronu sulu un 50 ml ūdens. Uzkarsē uz vidējas uguns. Nemaisiet, tikai nedaudz sakratiet pannu. Kad sīrups sasniedz tumši dzintara krāsu, pakāpeniski (3 reizes) pievienojiet atlikušo ūdeni un pagaidiet, līdz sīrups atkal sāk vārīties. Pēc tam noņem no uguns un ļauj atdzist. Šādi pagatavots karameļu sīrups slēgtā pudelē uzglabāsies vairākus mēnešus.
Mēs ceram, ka esam iedvesmojuši jūs un jūsu apetīti. Mēs ceram, ka esam iedvesmojuši jūs un jūsu apetīti.
Priekā! :)